TITEL

Klasiena Soepboer (1989) studeerde van 2008 tot 2012 aan de Academie Minerva in Groningen. Na het winnen van het Coba de Groot Stipendium met haar afstudeertentoonstelling zette ze haar opleiding voort aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daar studeerde ze in 2015 af. Soepboer woont en werkt op Schiermonnikoog. 

“Instinctief werken is een belangrijk onderdeel in mijn werk. Het stelt mij in staat om een inzicht te verwerven dat onbereikbaar is door alleen intellect. Vervolgens kan een intellectuele benadering worden ingezet voor een dieper begrijpen. Cultuur, verzamelen, magisch denken, rituelen en tradities, de relatie die wij hebben met de natuur, mijn vrouwelijkheid en kwetsbaarheid, angst voor vergankelijkheid en ‘de ander’ zijn elementen die ik onderzoek en verbeeld.”

 

SONY DSC

Homebound

Thuis is een veilige plek waar geen regels of rollen zijn opgelegd. Een plek waar we, naast de natuur, het dichtst bij ons oorspronkelijke zelf komen. De sculptuur ‘Homebound’ lijkt gevormd door componenten uit een ritueel. Het lijkt te bestaan in een intermediaire wereld – in een staat van onzekerheid. Ze is in rust, klaar voor menselijk ingrijpen.

Prijs op aanvraag

SONY DSC

Memmetaal / Moedertaal

Dit werk maakte ik toen ik nog in Amsterdam woonde, ik dacht tijdens het maken aan thuis. Het beeld bestaat uit twee wezens, met hetzelfde uiterlijk. Ze lijken met elkaar in gesprek. Beide sculpturen heb ik opgebouwd uit keramische schelpen. Als basis heb ik de ensis-schelp (beter bekend als ‘scheermes’) gemald die ik vond op het eiland waar ik geboren ben, Schiermonnikoog. Deze wezens zijn voor een ander misschien vreemd, maar ik ken ze en versta ze. Ze zijn gevormd door hetzelfde landschap dat mij vormde.

Prijs op aanvraag

Klasiena Soepboer_just rituals4

Just Rituals

Het sublieme is iets wat ik ervaar in grootse landschappen die overweldigen met hun schoonheid en in hoe logisch alles zich daarin beweegt. Het individu bestaat niet meer in dit landschap; alles versmelt tot één geheel. Je ziet hier het leven ontstaan op de dood. De ‘Just Rituals’ sculpturen zijn geïnspireerd op deze ervaring. Alles versmelt tot één doel en het gevoel van controle verdwijnt.

Prijs per ritual € 825,-

Klasiena Soepboer_Just Rituals1
Klasiena Soepboer_Just Rituals3