JACQUELINE BOLMEIJER

In mijn kunst vereenzelvig ik me met de levende natuur, waarvan de energie de drijvende kracht is in mijn werk.

Natuurverlangen

In de afgelopen twee jaar drong de kwetsbaarheid van het leven zich op door de onzichtbare vijand Corona. Tijdens de eerste corona-lockdown was er bij mij ook een innerlijke lockdown ontstaan. Door stress en onzekerheid kwam ik niet toe aan mijn normale werkzaamheden. Ik werk doorgaans met klei. Door de stilstand ontstond er ruimte om met ander materiaal te werken. 

In deze tijd werden de wilgen geknot, dat gaf aanleiding om met de wilgentenen te vlechten, weven en knopen. De heerlijke geur van geweekte takken en de structuur ‘sterk en veerkrachtig’ gaven mij energie en rust in een richtingloze tijd. Zoeken naar ordening en samenhang door het weven van de grillige takken. Door het werken met dit materiaal voelde ik weer de verbinding met de natuur, die ik vooral in mijn kindertijd intens kon ervaren. 
Ook heb ik gewerkt met het hout van een omgewaaide boom, geveld door een zomerstorm. 
Zo combineerde ik de wilgentenen met de boom, en geef ik richting aan de behoefte om iets bij te dragen aan een wereld waarin zoveel verspild en vernietigd wordt door de mens. De werken zijn voor en groot deel gemaakt van gerecyclede materialen.
 
Prijs op aanvraag