HARRY SCHUMACHER

Harry Schumacher stelt de manier waarop de mens omgaat met de natuur ter discussie. We plaatsen onszelf boven de natuur, terwijl we er onderdeel vanuit maken. We zien de natuur als een groot laboratorium waar we mee kunnen doen wat we willen. Verschillende werken behandelen thema’s van deze tijd, terwijl het totaal aan werken een alternatieve wereld vormt om onze betrokkenheid bij de natuur te vergroten. Harry Schumacher exposeert internationaal in musea, galeries en verrassende plekken.

Legacy

Als mens maken we deel uit van de natuur, die ons ook letterlijk voedt. Toch plaatsen we onszelf vaak erboven en vinden we dat we het recht hebben om de natuur te gebruiken, naar het ons goed dunkt. De natuur blijft in ontwikkeling, terwijl de mens aan zijn ‘verworven waarden’ probeert vast te houden en daardoor stilstaat.

Prijs op aanvraag

Seeds

‘Seeds’ geeft de suggestie van beweging. Alles is in beweging, niets staat stil. De cyclus van voortplanting blijft zich herhalen. Evolutionaire veranderingen zorgen ervoor dat we meer kans maken te overleven in onze omgeving. Maar waar bewegen we naartoe, wat is het nut van overleven? Wat is het eindstation? Is er een eindstation? In het centrum van het werk wordt een rij zaden op een statische wijze gepresenteerd. Een weegschaal beoordeelt een groep andere zaden. Een tussenstap gefixeerd in tijd.

Prijs op aanvraag

‘A Sphere Is Just An Egg Not Afraid To Fall

Een bol en een ei met een vlezige structuur worden in evenwicht gehouden door de natuur. Het ei staat voor de reproductie en de bol voor het streven naar perfectie. Het werk combineert de basisprincipes van evolutie.

€ 7.500,-